Systém řízení bezpečnosti potravin (FSMS)
Norma ISO 22000 je mezinárodně schválený a uznávaný standard, který specifikuje požadavky na organizace, aby byla zajištěna bezpečnost potravin v celém potravinovém řetězci. Důraz je kladen nejen na systém řízení, ale i a na principy HACCP a na ostatní podpůrná bezpečnostní opatření, jako je správná výrobní, zemědělská, veterinární, hygienická, distribuční praxe atd.
Přínos zavedení a certifikace normy pro organizaci
- plnění požadavků nejnáročnějších zákazníků (obchodních řetězců a nadnárodních společností)
- prokázání vhodnosti, účinnosti a efektivnosti vybudovaného systému třetí nezávislou stranou
- zlepšení pořádku a zvýšení efektivnosti v celé organizaci
- optimalizace nákladů – snížení ekonomických ztrát ve vztahu k označování, přesnosti plnění, vážení atd.
- zvýšení důvěry veřejnosti a státních kontrolních orgánů
- snížení rizika kontaminace potravin nebo jejich znehodnocení a tím snižuje náklady organizace na řešení případných způsobených škod, snižuje náklady na znehodnocené vstupní suroviny
Bohemia Certification nabízí certifikaci v těchto kategoriích:
1/ Kategorie C - Zpracování potravin a krmiv
2/ Kategorie E - Catering
3/ Kategorie F,G - Obchod a doprava
4/ Kategorie I - Obaly a obalový materiál
Neváhejte nás kontaktovat