Systém kritických kontrolních bodů (HACCP)
Systém kritických kontrolních bodů HACCP zajišťuje preventivní a systematický přístup k včasné identifikaci nebezpečí zdravotní závadnosti potravin a k zamezení jejího vzniku. Důsledná aplikace výrazně snižuje nejen zdravotní rizika, ale i ekonomické ztráty ve výrobě. Systém kritických bodů je zaměřen na klíčové faktory, které ovlivňují bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin v celém potravinovém řetězci od zpracování suroviny až po prodej. Řídí se Věstníkem MZe 2/2010
Přínos zavedení a certifikace normy pro organizaci
- prokázání vhodnosti, účinnosti a efektivnosti vybudovaného systému kritických bodů třetí nezávislou stranou
- zkvalitnění systému řízení, zdokonalení organizační struktury organizace
- zlepšení pořádku a zvýšení efektivnosti v celé organizaci
- optimalizace nákladů – redukce provozních nákladů, snížení nákladů na neshodné výrobky, úspory surovin, energie a dalších zdrojů
- snížení ekonomických ztrát ve vztahu k označování, přesnosti plnění, vážení atd
- zvýšení důvěry veřejnosti a kontrolních orgánů
Neváhejte nás kontaktovat